חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 5911-11-08

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
5911-11-08
15.1.2012
בפני :
שלמה לבנוני

- נגד -
:
1. אונגר כהן ושות'
2. מנחם אונגר
3. גד כהן

עו"ד גפני
:
1. מגה-טק מיכון וציוד משרדי בע"מ
2. תומר זינגר

עו"ד ברטונבסקי
פסק-דין

1.         התובעת 1 היא שותפות לא רשומה של רואי חשבון. התובעים 3-2 הם שותפיה, והם רואי חשבון במקצועם. הנתבעת 1 (להלן, גם "מגה-טק") היא חברה הרשומה כחוק בישראל העוסקת, בין היתר, במיכון וציוד משרדי. הנתבע 2 (להלן, גם "תומר") שימש בעת הרלוונטית כאחד ממנהלי מגה-טק בעל מניות בה.

2.         בכתב התביעה נטען כי התובעים העניקו למגה-טק, בתקופה שלמעלה משנה, שירותים חשבונאיים, כלכליים ופיננסיים שונים, אשר כללו בין השאר את ליווי מגה-טק בהקמתה, הכנת תוכניות לצרכי גיוס אשראי, עריכת דוחות מבוקרים ודוחות למס הכנסה בשנת 07', דוחות מסוקרים לרבעון הראשון של שנת 08' וליווי שוטף.

            בגין כל אלו, כך המשך כתב התביעה, שיגרו התובעים לנתבעים חשבון שכ"ט בגין השירותים האמורים (להלן - "החשבון"), שהראה יתרת חובה בסכום של 78,540 ש"ח. על החשבון ידובר להלן. נטען כי ביום 7.7.08 ערב תומר כלפי התובעים לסילוק החשבון. מן החשבון יש לקזז יתרת חוב של התובעת בגין רכישת מוצרים ממגה-טק, באופן שהיתרה עולה לסך של 72,475 ש"ח שערכה המשוערך ליום הגשת התביעה עלה לסך של 76,738 ש"ח. משעה שהחשבון לא נפרע, הוגשה התובענה.

3.         הנתבעים התגוננו בפני התביעה. לשיטתם כתב התביעה מסתיר את הרקע העובדתי האמיתי בפני תביעה זו, שהיא חסרת ממש. מכתב ההגנה נלמד כי תומר בעת הרלוונטית היה הבעלים של מחצית מהון המניות של מגה-טק ומנהלה הכללי המשותף עם מר אורי מונטג (להלן - "מונטג"), אשר החזיק בשאר הון המניות באמצעות חברה בשליטתו, היא חברת ג'י.אר.אנ. השקעות בע"מ (להלן - "חברת ההשקעות"). מגה-טק הוקמה ביום 2.9.07 כאשר בעלי מניותיה היו תומר ומונטג, באמצעות חברת ההשקעות. אכן התובעים התמנו כרואי החשבון של מגה-טק, ואולם שלא בהליך סדור אלא בהמשך לשירותים שהעניקו התובעים למונטג ולחברות בשליטתו, עובר להקמתה של מגה-טק.

4.         ממשיך כתב ההגנה ומציין כי זמן קצר לאחר ייסודה של מגה-טק התגלעו חילוקי דעות בין מונטג לתומר. בהתאם לתנאי הסכם המייסדים ניתנה ביום 29.4.08 הודעה מטעם מונטג לתומר על סיום ההסכם. משמעותה המשפטית הייתה כי מי מבין בעלי המניות ירכוש את חלקו של האחר בחברה. בסמיכות מפתיעה, כך המשך הטענה, החשבון יצא ביום 30.4.98, למחרת היום.

            לאחר מגעים בין הניצים נכרת הסכם ביום 25.6.08 בין תומר לבין חברת ההשקעות (להלן - "הסכם הפירוד"). מכוחו של זה סוכם כי תומר ימשיך להיות הבעלים והמנהל של מגה-טק. מכוחו של הסכם הפירוד סוכם תאריך ה-13.7.08 כ"מועד סגירה", אשר עד אליו תומר אמור היה לבצע שורה של התחייבויות חוזיות.

5.         על רקע זה פנה תומר למשרד התובעים לצורך קבלת מסמכים שונים שאמורים היו לקדם את העברת הזכויות במגה-טק אליו. ואולם בהזדמנות זו, ובנסיבות של עושק וכפייה, נאלץ תומר לחתום על מסמך המאשר את החשבון. אכן בחשבון נרשם כיתוב אודות ערבותו של תומר. נטען על ידו כי כיתוב זה הוסף, לאחר מעשה, מבלי שהוא אישר אותו כל עיקר.

6.         ועוד נטען כי לא זו בלבד שלא נכרת בכתב הסכם שכר הטרחה אלא הועלו טענות בגין רשלנות של התובעים. אלו הולידו עילות קיזוז בסכום של 8,443 ש"ח. מכל מקום נטען כי החשבון מופרז ביותר. אכן הנתבעים מודים כי התובעים זכאים לשכר ראוי בגין השירותים הצנועים שהעניקו לנתבעים.שכר ראוי זה היו מוכנים לשלם זה מכבר.

7.         הוריתי על הגשת תצהירי עדויות ראשיות. המצהירים נחקרו על תצהיריהם. מטעם התובעים העידו התובע 2 (להלן, גם "אונגר") והתובע 3 (להלן, גם "כהן"). נמסרה עדותה של רואת חשבון הגב' איילת בן-דוד (להלן - "רו"ח בן-דוד"), אשר בתקופה הרלוונטית הייתה עובדת שכירה אצל התובעים. וכן העיד מונטג.

            מטעם הנתבעים נמסרה עדותו של תומר וכן עדותו של מר משה בן-חמו (להלן - "בן-חמו"). בן-חמו משמש כמנכ"ל חברת צילומעתיק בע"מ אשר נטלה חלק במימון התחייבויות תומר מכוח הסכם הפירוד. קדם להליך ההוכחות הליך גישור שכשל בפני המגשר, עו"ד אלי קולס. סוכם כי מכלול חומר הראיות שהונח בפניו, יוצג כחומר ראיות בפניי. ועוד נמסרה עדותו של רו"ח יוסי אקב, אשר העיד שהוא זה שייצג את תומר ואביו במשא ומתן עם מונטג, עובר לחתימת הסכם המייסדים.

8.         עתה נמקד תשומת לבנו לחשבון. כאמור החשבון נושא את התאריך 30.4.08. הוא מונה שורה של שירותים חשבונאיים המסתכמים לסך 78,540 ש"ח. בתאריך 29.6.08 ניתנה הוראה בכתב יד של מונטג, הוא שותפו של תומר שהסתכסך עמו, המכוון למלי עובדת החברה, שבו נרשם: "מלי תחתימי בקשה את תומר על החשבון של אונגר. לדברי מנחם אונגר תומר אישר אותה. אני גם מאשר אותה. תקזזי את החוב שלהם אלינו ותכיני שמונה שיקים". אין עוררין כי אכן הוכנו שמונה שיקים לפרעון החשבון, שהיו טיעונים את חתימתו הנוספת של תומר, ולא נחתמו על ידו.

9.         בשוליו השמאליים של החשבון ישנו כיתוב בכתב ידה של רו"ח בן-דוד כדלקמן:

  "                             7.7.08

אני החתום מטה,

זינגר תומר ת.ז. 031757263

מאשר את חשבונכם

מס' 123/2008

וערב אישית לפרעונו

תוך שבוע מהיום.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>